Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Geluid/Interviewtechniek 1 Pakket

Beschrijving

Ben je nog een beginnend ( Camjo ) filmmaker, maar wil je graag je vaardigheden om te kunnen vormgeven met geluid’  en interview aanscherpen, dan is de cursus Geluid / Interview  1 iets voor jou. Het is een specialistische cursus op het gebied van geluid en Interview. We beginnen met 2 dagen geluid, daarna 2 dagen over interview en daarna nog 3 dagen waarin een praktijkopdracht wordt gemaakt en die opdracht wordt besproken.

Binnen een audiovisuele productie kun je grofweg de verhouding 60-40 hanteren ten aanzien van het belang van respectievelijk geluid en beeld. Een goede en correcte geluidsopname is dus uitermate belangrijk. Aan bod komen het gebruik van een camera-microfoon, handmicrofoon, richtmicrofoon met hengel, shockmount, sok, softie en een zender microfoon.

Een gesprek met iemand is nog geen interview. Iedereen kan een vraag stellen, maar hoe maak je een helder en duidelijk interview met amusementswaarde? De vakmatige aspecten van het vraaggesprek worden binnen deze cursus behandeld.

Hoe bouw je een interview op en hoe zorg je ervoor dat jij de leiding houdt tijdens het interview? Kennisvergaring is het doel van elk interview maar welke middelen staan de interviewer hierbij ter beschikking? Hoe beinvloedt de programmastijl en -vorm de aanpak van de interviewer binnen het vraaggesprek?

De cursus wordt afgesloten met een opdracht waarbij het geluid en het interview centraal staan. Na de opdracht wordt deze tijdens de laatste lesmiddag besproken en worden de puntjes op de I gezet.

Doel

Na afsluiting van deze cursus beheers je het jargon en ben je bekend met de meest gangbare technieken en vaardigheden om geluid en geluidsopname toe te passen en te gebruiken binnen een audiovisuele productie en ben je bekend met de verschillende interviewvormen en -stijlen. Je beheerst de elementaire technieken om in een vraaggesprek tot kennisvergaring te komen.

Vragen

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl