Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Scenario 1 - Introductie

Beschrijving

Tijdens Scenario Basis doet een student kennis op over de basisbeginselen van het scenarioschrijven op het gebied van personageopbouw, visualisering, architectuur en inhoud. Hij past deze basisbeginselen toe op verschillende stadia van het scenario, met name op een synopsis, een treatment en op losse scenes. Ook leert de student globaal iets over de geschiedenis van het scenarioschrijven en over de beroepspraktijk die hem of haar eventueel te wachten staat. De student ontwikkelt inzicht in de verschillende soorten scenario’s voor fictiefilm of documentaire.

De student werkt niet aan een concreet scenario eindproduct. Alle oefeningen die tijdens Scenario Basis gemaakt worden staan op zichzelf.

Als onderdeel van de scenario opleiding is Scenario Basis bestemd voor mensen die van scenarioschrijven hun vak willen maken maar daarnaast ook voor filmprofessionals of professionals in opleiding die reeds in de scenariofase bij een productie betrokken willen zijn.

Als afzonderlijke module is Scenario Basis geschikt voor iedereen met een levendige fantasie die geïnteresseerd is in film of documentaire en daar meer feeling mee wil krijgen.

Doel

Een student die Scenario Basis doorloopt is na afloop ervan bekend met een groot aantal scenario tools en technieken en kan een aantal daarvan ook daadwerkelijk toepassen of in het werk van een ander herkennen. De student is echter nog niet in staat om zelfstandig een scenario voor een fictiefilm of documentaire te schrijven.

Vragen

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl