Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Scenario 2 - Documentaire

Beschrijving

Heb je leuke ideeen voor een Documentaire, maar je weet niet hoe dit beeldend op papier te zetten? Dan is deze Scenario 2-Documentaire cursus iets voor jou. In deze cursus bedenken en zoeken de deelnemers zelf naar een idee voor een korte documentaire. In verschillende stappen wordt dan het idee ontwikkeld tot een synopsis. De theorie wordt gegeven aan de hand van filmfragmenten. Naast het uitwerken van een eigen idee worden er diverse praktische schrijfoefeningen gedaan. Dit is het 2e blok van de Vakopleiding Scenario.

In deze cursus doorlopen we alle fases in het schrijfproces van een scenario voor een documentaire; het vinden van een bruikbaar idee en een interessante invalshoek. De dramatische principes die het verhaal boeiend maken, het vinden van hoofdpersonen en het uitwerken van een verhaalstructuur en vormgeving. Verder wordt aandacht besteed aan beeldend schrijven: de lezer van het scenario moet de documentaire voor zich kunnen zien. Daarnaast wordt de bijzondere positie van de scenarioschrijver behandeld. Een scenarist werkt nauw samen met de producent/opdrachtgever en/of regisseur.

Doel

Je beheerst de vaardigheden om een idee middels doelgerichte research via een synopsis en treatment uit te werken naar een documentair scenario dat aan de hiervoor geldende voorschriften voldoet. Je inzichten zijn voldoende om bijvoorbeeld via scenarioworkshops, uitgeschreven door festivals of omroepen, jezelf in de kijker te spelen.

Bij 90% aanwezigheid en een afgeronde eindproductie krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Vragen

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

  • Neem contact op indien geen data beschikbaar
    via 020 524 60 60 of info@openstudio.nl
Datum Tijd Locatie
25-11-2020 12:00 Amsterdam
16-12-2020 12:00 Amsterdam
13-01-2021 12:00 Amsterdam
29-01-2021 12:00 Amsterdam
10-02-2021 12:00 Amsterdam
26-02-2021 12:00 Amsterdam

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Scenario 2B Documentaire

Idee & Premisse

Research & Bronnen

Synopsis & Treatment

Scenario in relatie tot regie & werkelijkheid

De visie van de maker zichtbaar maken