Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Scenario 4 Filmproducties in Opdracht

Beschrijving

Schrijf je graag en wil je leren om vanuit een vooraf vastgesteld gegeven tot een verhaal te komen dan is de cursus Scenario – Filmproducties in Opdracht iets voor jou. In deze cursus leer je hoe je een scenario voor audiovisuele producties in opdracht volgens bepaalde voorschriften opstelt en uitwerkt. Dit is het vierde blok van de Vakopleiding Scenario. Voorafgaand aan dit blok heb je minimaal Blok 1 en 2 of 3 gevolgd of elders vergelijkbare ervaring opgedaan.

In deze cursus doorlopen we alle fases in het schrijfproces van een scenario voor een audiovisuele productie in opdracht. Het vinden van een bruikbaar idee dat recht doet aan de intentie en bedoeling van de opdrachtgever. De dramatische principes die het verhaal boeiend maken, het vinden van hoofdpersonen en/of personages en het uitwerken van een verhaalstructuur, scenes en vormgeving. Verder wordt aandacht besteed aan de presentatie: de opdrachtgever moet het verloop en de ontwikkeling van een productie voor zich kunnen zien. Daarnaast wordt ingegaan op de bijzondere positie van de scenarioschrijver behandeld. Een scenarist werkt nauw samen met de producent/opdrachtgever en/of regisseur.

Doel

Je beheerst de vaardigheden om een idee middels doelgerichte research via een synopsis en treatment uit te werken naar een multimediaal scenario dat aan de hiervoor geldende voorschriften voldoet. Je inzichten zijn voldoende om opdrachtgevers rechtstreeks te benaderen.

Bij 90% aanwezigheid en een afgeronde eindproductie krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Vragen

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

  • Neem contact op indien geen data beschikbaar
    via 020 524 60 60 of info@openstudio.nl
Datum Tijd Locatie
29-01-2021 12:00 Amsterdam
10-02-2021 12:00 Amsterdam
26-02-2021 12:00 Amsterdam

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Scenario 3 Filmproducties in Opdracht

Multimedia Producties

Doel & doelgroep & Inhoud

Vormgeving & Multimediale middelen

Interactiviteit

Hoe om te gaan met de wensen/eisen van een opdrachtgever