Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Specialisatie

Beschrijving

Wil je naar de Nederlandse Filmacademie, de HKU-Media, Academie St.Joost of Willem de Kooning Academie? Je hebt al een (MBO) Mediaopleiding gedaan maar bent eigenlijk op zoek naar bijscholing in je gekozen specialisatie en begeleiding bij je aanmeldingswerkstuk. Dan is deze module iets voor jou!

Het geeft je de mogelijkheid om ook in teamverband een productie te maken, waarbij je over en weer gebruik kunt maken van de specialisaties van andere studenten.

Op basis van de voorkeuren van alle studenten van het Oriëntatiejaar wordt een aanbod gedaan in vakspecialismen, bijvoorbeeld: Regie Fictie, Sounddesign, Regie Documentaire, Scenario, Productie, Fotografie/Camera/Licht en/of Montage & Digitale afwerking. Dit kan van jaar tot jaar verschillen. Synchroon daaraan werken de meeste studenten – individueel of in teamverband – aan hun aanmeldingswerk. Dat gebeurt buiten de lesdagen, maar wel met support (begeleiding en/of apparatuur)

Na je keuze maak je verder kennis met dit vakgebied om goed voorbereidt naar een academie te gaan. Na het specialisatieblok (Specialisatie & Aanmelding), wat meestal eindigt met de deadline van de Filmacademie, maak je nog in teamverband een Two Minute en wordt de opleiding afgesloten met een viewing en bespreking daarvan. Speciale aandacht is er voor hoe je je kunt voorbereiden op een intake – & selectiegesprek.

Het is ook mogelijk bij Open Studio apparatuur aan te schaffen. Camera’s, Statieven, Microfoons, Computers, Laptops, kortom alles van klein ( usb stick ) tot groot ( een Crane ) is bij ons te koop en wordt voorzien van uitgebreide informatie door deskundig personeel. Daarnaast is service voor Open Studio erg belangrijk, dus als er iets niet werkt ontvangen wij je graag om je te helpen.

Doel

Je kan gefundeerd een keuze maken voor een vervolgopleiding. Doordat je praktische ervaring hebt opgedaan in de verschillende vakgebieden en bekend bent met de studierichtingen aan de verschillende academies. Die keuze wordt ondersteund door je zelf opgebouwde portfolio. Kortom: je bent maximaal voorbereid op de intake- & selectieprocedure.

Bij 90% aanwezigheid kom je in aanmerking voor een certificaat als bewijs van deelname.

Vragen

Is een bepaalde vooropleiding vereist?
Je hebt een video-opleiding gevolgd. ( bv: Video als examenvak op de middelbare school, een MBO opleiding AV, Multimedia-opleiding of vergelijkbaar ) De lessen zijn in het Nederlands, dus je moet de taal wel machtig zijn.

Is ervaring met camera en/of montage vereist?
Ervaring met camera en montage is noodzakelijk.

Met welke apparatuur en software wordt er gewerkt?
Er wordt opgenomen met een 3ccd camera zoals bijv. de Sony NX 70. Tijdens de montage wordt er gewerkt met het softwarepakket Adobe Premiere Pro.

Wie geven er les?
De docenten zijn allemaal afkomstig uit de beroepspraktijk en veelal afgestudeerd aan verschillende academies. Met veel enthousiasme, gedrevenheid en didactisch inzicht delen zij hun kennis en ervaring.

Krijg je ook boeken?
Films maken – Roemer Lievaart – wordt standaard meegeleverd.

Hoeveel tijd ben ik buiten de opleiding kwijt?
Naast de bijeenkomsten (6 uur per dag) is er gemiddeld een avond (3 uur) in de week nodig voor leeswerk en productievoorbereiding.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl


Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

  • Neem contact op indien geen data beschikbaar
    via 020 524 60 60 of info@openstudio.nl
Datum Tijd Locatie
15-07-2020 12:00 Amsterdam
12-08-2020 12:00 Amsterdam
19-08-2020 12:00 Amsterdam
28-08-2020 12:00 Amsterdam
09-09-2020 12:00 Amsterdam

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Specialisatie

Fictie ( regie, scenario & productie )

Fotografie ( camera, licht )

Scenario

Documentaire ( regie & productie )

Sound Design

Montage & Digitale afwerking

2. Onderdelen van Oriëntatiejaar: Aanmelding

Begeleiding aanmeldingswerkstuk

Voorbereiding intakegesprek & Plan B

Two Minute eindproject

Viewing en eindbespreking