Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Vakopleiding Camera

Beschrijving

Ben je visueel ingesteld en wil je met de camera beroepsmatig leren werken dan is de Vakopleiding Camera iets voor jou. Je leert met de camera een verhaal te vertellen door kundig gebruik te maken van vormgeving en techniek. Een cameraman/vrouw is eindverantwoordelijk voor het beeld in een mediaproductie.

Binnen de opleiding staat de inhoud van beeld, beeldtaal en vertellen met de camera centraal. Vanuit een theoretisch kader, dat gedurende de opleiding verbreed en verdiept wordt, komen cameratechniek, camera en programmastijlen en opnameprocedures aan de orde. Je leert stijl en visie ten aanzien van opname te verwoorden en uiteindelijk te vertalen naar beeldtaal. Binnen de Vakopleiding Camera gaan we voor een verdieping van bovenstaande en wordt er aandacht besteed aan het functioneren als zelfregisserend cameraman en het werken onder regie.

Tijdens deze opleiding krijg je naast de lesdagen 6 oefendagen van Open Studio om vlieguren te maken. In te plannen op afspraak.

Gratis Huren twv 300,-

Dit jaar krijg je bij deelname aan deze opleiding een gratis verhuurcheque twv € 300,-. Met deze cheque kun je app. huren die niet binnen het pakket van de opleiding valt, mits je er bekend mee bent. Deze cheque is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen en alleen inwisselbaar voor het huren van apparatuur bij Open Studio. Maximaal 2 deelnemers kunnen de cheque met elkaar combineren. Deze cheque staat op jou naam en is niet overdraagbaar! Huur je met deze cheque, dan verplicht je je tot aanwezigheid bij het ophalen en terugbrengen van de apparatuur. De cheque is geldig vanaf 1 maand na de start tot 3 maanden na afloop van de opleiding.

Vanaf het moment dat je met deze VAKopleiding Camera start krijg je 2 jaar lang 25% korting op de huur van apparatuur. Neem je een betaalde opdracht aan, dan kun je op deze manier tijdens het volgen van de VAKopleiding Camera en nog een tijd daarna een vierde besparen op je onkosten. Dat is als je net begint toch mooi meegenomen.

Het is ook mogelijk bij Open Studio apparatuur aan te schaffen. Camera’s, Statieven, Microfoons, Computers, Laptops, kortom alles van klein ( usb stick ) tot groot ( een Crane ) is bij ons te koop en wordt voorzien van uitgebreide informatie door deskundig personeel. Daarnaast is service voor Open Studio erg belangrijk, dus als er iets niet werkt ontvangen wij je graag om je te helpen.

Doel

Na afsluiting van deze opleiding ben je in staat om met hand & en schoudercamera’s kwalitatief hoogstaande opnamen te maken voor journalistieke reportages, fictie films en documentaire producties. Daarnaast beheers je de gangbare technieken voor geluidsopname en belichting. Je kan als beginnend cameraman aan de slag.

Bij 90% aanwezigheid kom je in aanmerking voor een certificaat als bewijs van deelname.

Vragen

Is een bepaalde vooropleiding vereist?
Vooropleiding speelt geen rol.

Is ervaring met camera vereist?
Ervaring met camera is niet vereist.

Met welke apparatuur wordt er gewerkt?
Binnen deze opleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende hand & schoudercamera s.

Wie geven er les?
De docenten zijn allemaal afkomstig uit de beroepspraktijk. Met veel enthousiasme, gedrevenheid en didactisch inzicht delen zij hun kennis en ervaring.

Krijg ik ook boeken?
Er worden verschillende readers en hand outs over de verschillende onderdelen van de opleiding uitgedeeld.

Hoeveel tijd ben ik buiten de opleiding kwijt?
Naast de bijeenkomsten (6 uur) is er gemiddeld 1 avond (3 uur) in de week nodig voor lees- en schrijfwerk. Tijdens de opleiding krijg je 6 oefendagen vrij in te plannen om zelfstandig vlieguren te maken. Bij geen gebruik zijn deze dagen niet overdraagbaar of om te zetten in een geldbedrag.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl


Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

  • Neem contact op indien geen data beschikbaar
    via 020 524 60 60 of info@openstudio.nl
Datum Tijd Locatie
10-03-2021 12:00 Amsterdam
26-03-2021 12:00 Amsterdam
30-04-2021 12:00 Amsterdam
12-05-2021 12:00 Amsterdam
28-05-2021 12:00 Amsterdam
25-06-2021 12:00 Amsterdam
07-07-2021 12:00 Amsterdam

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Vakopleiding Camera

Bedieningsvaardigheid hand en schoudercamera’s

Cameratechniek & Lenstypen

Opnameformaten

Camera-instellingen

Manuele instellingen

Inhoudelijke theorie van de Beeldtaal

Decoupage

Compositie, vlakverdeling, scherptediepte

Licht & Belichting

Geluid & Geluidsopname