Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Vakopleiding Regie/Camera/Montage deel 1

Beschrijving

Spreekt de Film- & Mediawereld je aan maar weet je nog niet zo goed wat je het liefste wilt gaan doen. Maak dan kennis met alle aspecten van het vak en beschouw de Vakopleiding Regie / Camera / Montage deel 1 als het fundament onder je vervolgkeuze als beginnend professional. Deze opleiding is de basis van alle opleidingen en cursussen bij Open Studio.

De opleiding heeft als uitgangspunt dat je van alle vakgebieden minimaal iets moet af weten voordat je je gaat specialiseren in één of meerdere disciplines. Je maakt kennis met alle belangrijke onderdelen van het filmvak en leert zo ook de onderlinge samenhang kennen tussen productie, regie, scenario, camera, licht, geluid, interviewtechniek en montage. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het belang van taakverdeling, samenwerking en teamwork.

De verschillende disciplines komen in een praktijkgerichte aanpak aan de orde: Tijdens de lessen wisselen theorie, techniek en oefenopdrachten elkaar in een vlot tempo af. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een praktijkopdracht waarin de behandelde onderdelen samenkomen. Er wordt geoefend in kleine teams en de groepen rouleren voor wat betreft samenstelling en functie, zodat je kennis maakt met elk aspect van een productie. Bij de laatste producties wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren.

Het is een praktijk gerichte opleiding. Om dit extra te benadrukken krijg je van Open Studio, naast de les en opdrachtdagen ook nog eens 12 extra oefendagen om vlieguren te maken met de apparatuur.

Gratis Huren twv €400,-

Dit jaar krijg je bij deelname aan deze opleiding een gratis verhuurcheque twv €400,-. Met deze cheque kun je app. huren die niet binnen het pakket van de opleiding valt, mits je er bekend mee bent. Deze cheque is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen en alleen inwisselbaar voor het huren van apparatuur bij Open Studio. Maximaal 2 deelnemers kunnen de cheque met elkaar combineren. Deze cheque staat op jou naam en is niet overdraagbaar! Huur je met deze cheque, dan verplicht je je tot aanwezigheid bij het ophalen en terugbrengen van de apparatuur. De cheque is geldig vanaf 1 maand na de start tot 3 maanden na afloop van de opleiding.

Vanaf het moment dat je met de Vakopleiding Regie/Camera/Montage 1 start krijg je ook nog eens 2 jaar lang 25% korting op de huur van apparatuur. Krijg je een betaalde opdracht, dan kun je op deze manier tijdens het volgen van de opleiding en nog een tijd daarna een vierde besparen op je onkosten. Dat is als je net begint toch mooi meegenomen.

Het is ook mogelijk bij Open Studio apparatuur aan te schaffen. Camera’s, Statieven, Microfoons, Computers, Laptops, kortom alles van klein (usb stick) tot groot (een Crane) is bij ons te koop en wordt voorzien van uitgebreide informatie door deskundig personeel. Daarnaast is service voor Open Studio erg belangrijk, dus als er iets niet werkt ontvangen wij je graag om je te helpen.

Doel

Aan het eind van de opleiding ben je inhoudelijk bekend met de verschillende vakgebieden en heb je praktische kennis en ervaring met het productieproces van idee tot montage en bijbehorende vaktermen. Hierna kun je je specialiseren in één of meerdere vakgebieden. Maar de eerste stap binnen Film- & Televisiewereld is met deze opleiding gezet!

Vragen

Is een bepaalde vooropleiding vereist?
Een bepaalde afgeronde vooropleiding is geen vereiste. De lessen zijn in het Nederlands, dus je moet de taal wel machtig zijn.

Is ervaring met camera en/of montage vereist?
Ervaring met camera en/of montage hoef je niet te hebben. Heb je wel ervaring dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Na deze opleiding wil ik doorstuderen, wat is vereist?
De meeste HBO-kunstvakopleidingen hebben een zware toelatingsprocedure, waarbij geschiktheid en talent zwaarder wegen dan een in principe vereist HAVO of MBO4 diploma. Bij gebleken geschiktheid kan het gemis van een diploma ondervangen worden door de zgn. 21 puntentoets. (zie voor informatie bij de Academies en het Ministerie) Een voorbereidingsjaar bij Open Studio kan gewicht in de schaal leggen, omdat je behalve een aantal basisvaardigheden ook beter zal weten waar je aan begint en waarom!

Wie geven er les?
De docenten zijn allemaal afkomstig uit de beroepspraktijk. Met veel enthousiasme, gedrevenheid en didactisch inzicht delen zij hun kennis en ervaring.

Krijg je ook boeken?
Films maken van Roemer Lievaart wordt standaard meegeleverd.

Hoeveel tijd ben ik buiten de opleiding kwijt?
Naast de bijeenkomsten (6 uur per dag) is er gemiddeld 1 avond (3 uur) in de week nodig voor leeswerk en productievoorbereiding.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

Nu inschijven 2495,-
Datum Tijd
22-01-2020 12:00
05-02-2020 12:00
21-02-2020 12:00

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Camera 1
Bedieningsvaardigheden
Camera-instellingen (kader, standpunt, beweging)
Beeldtaal
Camera- & handelingsassen
Decoupage / storyboard
Opnemen voor montage
Opnameprotocol
2. Onderdelen van Montage 1
Organisatie Computer
Begininstellingen
Media Importeren
Montage
Beeldovergangen
Geluidsovergangen
Foto's en Muziek
Effecten en Filters
Effecten en Filters
Titels en Ondertitelen
Geluidsnabewerking
Exporteren
Inhoudelijke Montage
Continuiteitsmontage
Kuleshov effect
Filmtijd vs werkelijke tijd
Oefenopdracht (zelfstandig)
Bespreking oefenopdracht
3. Onderdelen van Geluid 1
Inhoudelijk Geluid
Het belang van geluid
Leren Luisteren
General Noise & Setnoise
Audiotechniek & bekabeling
Natuurlijk en versterkt geluid
Rondom-, Nier- & Richtmicrofoon
Plopkap & Softie
Koptelefoon
Tafel- en grondstatief
Hengelen of Lepelen
Communicatie met camera & regie
4. Onderdelen van Interview 1
Voorbereiding & Research
Voorgesprek & Vragenlijst
Informatief & Amuserend
Oefening/Opdracht
Bespreking oefening/opdracht
5. Onderdelen van Productie 1
Inleiding productie
Van script naar opnameplan
Scenelijsten
Breakdown
Call sheet
Organisatie op de set
6. Onderdelen van Scenario schrijven 1
Inleiding Scenario
Verfilmbare Ideëen
Visualisering
Synopsis, Outline, Treatment en Scenario
Het Schrijfproces
Informatie en Interesselijn
Structuur
Logline
Lay-out
Scène & Sequenties
7. Onderdelen van Regie 1 - Item Maken plus
Onderwerp
Visueel plan
Research
Productie
Praktijkopdracht: het produceren van een item