Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Vakopleiding Regie

Beschrijving

Ben je creatief ingesteld en heb je een passie voor het vertellen van verhalen door middel van bewegend beeld dan is de VAKopleiding Regie iets voor jou. Binnen deze VAKopleiding Regie leer je op creatieve wijze en met dramaturgisch inzicht een beeldend verhaal te vertellen. Een regisseur is artistiek eindverantwoordelijk voor een mediaproductie.

Regie is niet zozeer het vastleggen van de werkelijkheid als wel het vormgeven van jouw kijk en visie op die werkelijkheid. De VAKopleiding Regie speelt in op het talent en de creativiteit van de individuele student, waardoor de eigenheid als film- en televisiemaker ontdekt en ontwikkeld kan worden. Een regisseur moet in staat zijn om zijn/haar passie op anderen over te brengen: producent, crew & cast, publiek. Wat zijn de taken van een regisseur? Welke techniek gebruik je? Gedurende deze opleiding wordt er in theoretische blokken en aan de hand van praktische en vaktechnische oefeningen ingegaan op de basis-vaardigheden die noodzakelijk zijn om regie als professional uit te kunnen oefenen.

Gratis Huren twv €300,-

Dit jaar krijg je bij deelname aan deze opleiding een gratis verhuurcheque twv € 300,-. Met deze cheque kun je app. huren die niet binnen het pakket van de opleiding valt, mits je er bekend mee bent. Deze cheque is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen en alleen inwisselbaar voor het huren van apparatuur bij Open Studio. Maximaal 2 deelnemers kunnen de cheque met elkaar combineren. Deze cheque staat op jou naam en is niet overdraagbaar! Huur je met deze cheque, dan verplicht je je tot aanwezigheid bij het ophalen en terugbrengen van de apparatuur. De cheque is geldig vanaf 1 maand na de start tot 3 maanden na afloop van de opleiding.

Vanaf het moment dat je met deze VAKopleiding Regie start krijg je 2 jaar lang 25% korting op de huur van apparatuur. Neem je een betaalde opdracht aan, dan kun je op deze manier tijdens het volgen van de VAKopleiding Regie en nog een tijd daarna een vierde besparen op je onkosten. Dat is als je net begint toch mooi meegenomen.

Het is ook mogelijk bij Open Studio apparatuur aan te schaffen. Camera’s, Statieven, Microfoons, Computers, Laptops, kortom alles van klein ( usb stick ) tot groot ( een Crane ) is bij Open Studio te koop en wordt voorzien van uitgebreide informatie door deskundig personeel. Daarnaast is service voor Open Studio erg belangrijk, dus als er iets niet werkt ontvangen wij je graag om je te helpen.

Doel

Na afsluiting van deze opleiding ben je in staat om op creatieve wijze en met dramaturgisch inzicht jouw visie op een verhaal te vertolken. Zowel inhoudelijk als ook op artistiek vlak ben je beginnend vakbekwaam in het uitzetten van de lijnen voor een productie. Wil je als beginnend regisseur/programmamaker aan de slag, dan is de VAKopleiding Regie deel 2 een logisch vervolg.

Bij 90% aanwezigheid kom je in aanmerking voor een certificaat als bewijs van deelname.

Vragen

Is een bepaalde vooropleiding vereist?
Vooropleiding speelt geen rol.

Is ervaring met camera en/of montage vereist?
Het strekt tot aanbeveling de basisvaardigheden van filmen te kennen.

Met welke apparatuur en software wordt er gewerkt?
Niet van toepassing

Wie geven er les?
De docenten zijn allemaal afkomstig uit de beroepspraktijk. Met veel enthousiasme, gedrevenheid en didactisch inzicht delen zij hun kennis en ervaring.

Krijg je ook boeken?
Er worden verschillende readers en hand outs over de verschillende onderdelen van de opleiding uitgedeeld. Daarnaast staan hieronder elke titels die geschikt zijn om tijdens de opleiding te raadplegen:
De 36 dramatische situaties – Jan Veldman
The Film director’s intuition – Judith Weston
Scorcese on Scorcese – Martin Scorsese
De verzegelde tijd – Tarkovski

Hoeveel tijd ben ik buiten de opleiding kwijt?
Naast bijeenkomsten (6 uur) is er gemiddeld 1 avond (3 uur) in de week nodig voor lees en schrijfwerk.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl


Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

  • Neem contact op indien geen data beschikbaar
    via 020 524 60 60 of info@openstudio.nl
Datum Tijd Locatie
16-12-2020 12:00 Amsterdam
13-01-2021 12:00 Amsterdam
29-01-2021 12:00 Amsterdam
10-02-2021 12:00 Amsterdam
26-02-2021 12:00 Amsterdam

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Vakopleiding Regie

Filmgeschiedenis & Filmanalyse

Documentaire & Fictie

Idee & Pitchen

Synopsis & Moodboard

Regievisie & Spelregie

Casting & Screentest

Dramaturgisch opbouw & Visuele vertelling

Decoupage & Vormgeving