Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Vakopleiding Scenario

Beschrijving

Tijdens deze VAKopleiding Scenario leer je de elementaire zaken van het schrijven voor audiovisuele producties. Een scenarist bedenkt een concept voor een verhaal en werkt dit vervolgens uit tot een scenario, een beeldend verhaal. De VAKopleiding Scenario leert je de benodigde vaardigheden voor het ontwikkelen van scenario s en plannen voor zowel fictie, documentaire als opdrachtfilm.

Een scenarist schept uit het niets een verhaal. Daarvoor zijn nieuwsgierigheid, creativiteit en inventiviteit noodzakelijk, maar om dit te vertalen naar een scenario of filmplan ook kundigheid. Het aanleren van die kundigheid wordt gedoceerd gedurende 4 blokken, aan de hand van fragmenten, theorie en oefenvormen. In deze opleiding bedenken en zoeken de deelnemers zelf naar ideeen voor een korte documentaire, een korte speelfilm respectievelijk een opdrachtfilm.

Gratis Huren twv €350,-

Dit jaar krijg je bij deelname aan deze opleiding een gratis verhuurcheque twv € 350,-. Met deze cheque kun je app. huren die niet binnen het pakket van de opleiding valt, mits je er bekend mee bent. Deze cheque is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen en alleen inwisselbaar voor het huren van apparatuur bij Open Studio. Maximaal 2 deelnemers kunnen de cheque met elkaar combineren. Deze cheque staat op jou naam en is niet overdraagbaar! Huur je met deze cheque, dan verplicht je je tot aanwezigheid bij het ophalen en terugbrengen van de apparatuur. De cheque is geldig vanaf 1 maand na de start tot 3 maanden na afloop van de opleiding.

Vanaf het moment dat je met deze VAKopleiding Scenario start krijg je 2 jaar lang 25% korting op de huur van apparatuur. Krijg je een betaalde opdracht, dan kun je op deze manier tijdens het volgen van de VAKopleiding Scenario en nog een tijd daarna een vierde besparen op je onkosten. Dat is als je net begint toch mooi meegenomen.

Het is ook mogelijk bij Open Studio apparatuur aan te schaffen. Camera’s, Statieven, Microfoons, Computers, Laptops, kortom alles van klein ( usb stick ) tot groot ( een Crane ) is bij ons te koop en wordt voorzien van uitgebreide informatie door deskundig personeel. Daarnaast is service voor Open Studio erg belangrijk, dus als er iets niet werkt ontvangen wij je graag om je te helpen.

Doel

Een student die de VAKopleiding scenario volledig volbrengt, is in staat een scenario voor een korte film, korte documentaire of opdrachtfilm, van begin tot eind te ontwikkelen. Daarnaast is hij of zij in staat de kracht en mogelijkheden van een scenario of filmplan te beoordelen en op basis van deze beoordeling eventueel verbeteringen door te voeren. De student komt goed beslagen ten ijs waar het de scenario beroepspraktijk betreft en kan aan de slag als beginnend scenarioschrijver.

Bij 90% aanwezigheid kom je in aanmerking voor een certificaat als bewijs van deelname.

Vragen

Is een vooropleiding vereist?
Voor het volgen van de VAKopleiding Scenario is geen specifieke vooropleiding vereist. Enige actieve of passieve affiniteit met het medium film is een pre.

Bestaat er een vervolgopleiding?
Na het voltooien van de VAKopleiding Scenario heeft een student de mogelijkheid om onder begeleiding van een ervaren docent/scenario schrijver een scenario voor een langere fictie-film of documentaire te ontwikkelen. Dit wordt de Masterfase genoemd.

Wie geven er les?
De docenten zijn allemaal afkomstig uit de beroepspraktijk. Met veel enthousiasme, gedrevenheid en didactisch inzicht delen zij hun kennis en ervaring.

Krijg je ook boeken?
Er worden verschillende readers en hand-outs over de verschillende onderdelen van de opleiding uitgedeeld.

Hoeveel tijd ben ik buiten de opleiding kwijt?
Eén avond (3 uur) in de week.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl


Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

  • Neem contact op indien geen data beschikbaar
    via 020 524 60 60 of info@openstudio.nl
Datum Tijd Locatie
29-01-2021 12:00 Amsterdam
10-02-2021 12:00 Amsterdam
26-02-2021 12:00 Amsterdam

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Basis

Verfilmbare Ideeën

Visualisering

Synopsis, outline, treatment en scenario

Gebruik van dramatische middelen

2. Onderdelen van Fictie

Concept

Vertelstructuur & Scene-opbouw

Personages & Dialogen

Fictie scenario

3. Onderdelen van Documentaire

Idee, Premisse en centrale vraag

Informatielijn en Interesselijn

Synopsis & Treatment

Documentaire Scenario

4. Onderdelen van Opdrachtfilm

Doel & Doelgroep

Begroting en Offerte

Interactiviteit & Educatieve middelen

Sociale Media