Sign in / Create account

Please provide email address.
Please enter a password.
* {[v[0]]}
Wachtwoord vergeten?
Please enter your voornaam.
Please enter your achternaam.
Please provide a valid email address.
Please enter a wachtwoord.

* Emailadres is al geregistreerd * {[v[0]]}

Winkelwagen

Vooropleiding Video & Digitale Media - 3 dagen p/w

Beschrijving

De Vooropleiding Video & Digitale Media bestaat uit het Oriëntatiejaar + 6 vaardigheidsprojecten, zoals Videoclip, een individueel project, Opdrachtfilm en Studioregie.

Filmmaken lijkt je wel aantrekkelijk, maar je twijfelt of je daar wel 4 jaar een opleiding voor wilt volgen?

Misschien is werken in combinatie met een korte opleiding of een aantal cursussen een betere keuze voor jou. De Vooropleiding Video en Digitale Media zorgt er voor dat je niet alleen kennis maakt met de verschillende mbo- en hbo-studierichtingen, maar ook dat je meer vaardigheden ontwikkelt om daadwerkelijk in de wereld van film-, televisie- & media aan de slag te kunnen gaan.

Je komt net van de middelbare school en hebt ambitie om in de mediawereld terecht te komen, maar je mist ervaring of je weet nog niet zo goed wat je precies wilt gaan doen, dan is deze vooropleiding de juiste keuze. De Vooropleiding Video & Digitale Media is bedoeld als praktische voorbereiding op een studie en een loopbaan in de audiovisuele sector.

Alle aspecten van het filmmaken komen aan bod: van idee tot eindmontage. Vooral door te doen kom je erachter welk onderdeel of vak je het meeste ligt en welke vervolgopleiding of baan daarbij hoort. Theorie en praktische oefening wisselen elkaar in een vlot tempo af en de moeilijkheidsgraad neemt gedurende de opleiding toe.

Ben je nog niet geslaagd? Dan hebben wij een speciale regeling voor jou! Na aanbetaling van 500,- reserveren wij een plaats voor je! Mocht je onverhoopt niet slagen, dan ontvang je het betaalde bedrag retour zonder aftrek van kosten!

Gratis Huren twv €750,-

Dit jaar krijg je bij deelname aan deze opleiding een gratis verhuurcheque twv € 750,-. Met deze cheque kun je app. huren die niet binnen het pakket van de opleiding valt, mits je er bekend mee bent. Deze cheque is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen en alleen inwisselbaar voor het huren van apparatuur bij Open Studio. Maximaal 2 deelnemers kunnen de cheque met elkaar combineren. Deze cheque staat op jou naam en is niet overdraagbaar! Huur je met deze cheque, dan verplicht je je tot aanwezigheid bij het ophalen en terugbrengen van de apparatuur. De cheque is geldig vanaf 1 maand na de start tot 3 maanden na afloop van de opleiding.

Vanaf het moment dat je met de Vooropleiding Video & Digitale Media start krijg je ook nog eens 2 jaar lang 25% korting bij op de huur van apparatuur. Krijg je een betaalde opdracht, dan kun je op deze manier tijdens het volgen van de Vooropleiding Video & Digitale Media en nog een tijd daarna 25% besparen op je onkosten. Dat is als je net begint toch mooi meegenomen. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen en is niet overdraagbaar

Het is ook mogelijk bij Open Studio apparatuur aan te schaffen. Camera’s, statieven, microfoons, computers, laptops; kortom alles van klein tot groot is bij ons te koop en wordt voorzien van uitgebreide informatie door deskundig personeel. Service is voor Open Studio erg belangrijk, dus als je een vraag hebt, ontvangen wij je graag om je te helpen.

Doel

Inzicht in de verschillende vakgebieden en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Kundig gebruik van apparatuur en beheersing van het jargon. De verworven kennis en ervaring zijn ruim voldoende om aan een vakopleiding of academie te gaan studeren of om een baan te gaan zoeken in de branche.

Deze opleiding legt een brede basis onder je ambitie om het in de mediawereld te gaan maken!

Bij 90% aanwezigheid kom je in aanmerking voor een certificaat als bewijs van deelname.

Vragen

Is een bepaalde vooropleiding vereist?
Een bepaalde afgeronde vooropleiding is geen vereiste. De lessen zijn in het Nederlands, dus je moet de taal wel machtig zijn.

Is ervaring met camera en montage vereist?
Ervaring met camera en/of montage hoef je niet te hebben. Heb je wel ervaring dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Na deze opleiding wil ik doorstuderen, wat is vereist?
De meeste hbo-kunstvakopleidingen hebben een zware toelatingsprocedure, waarbij geschiktheid en talent zwaarder wegen dan een in principe vereist havo- of mbo4-diploma. Bij gebleken geschiktheid kan het gemis van een diploma ondervangen worden door de zgn. 21 puntentoets (informatie bij de Academies en het Ministerie). Een voorbereidingsjaar bij Open Studio kan gewicht in de schaal leggen, omdat je behalve een aantal basisvaardigheden ook beter zal weten waar je aan begint en waarom!

Met welke apparatuur en software wordt er gewerkt?
Tijdens de opleiding werk je met de Sony NX70 en/of een DSLR camera.

Wie geven er les?
De docenten zijn allemaal afkomstig uit de beroepspraktijk. Met veel enthousiasme, gedrevenheid en didactisch inzicht delen zij hun kennis en ervaring.

Krijg je ook boeken?
Films maken van Roemer Lievaart wordt standaard meegeleverd. Daarnaast worden er tijdens de opleidingen verschillende handouts uitgedeeld.

Hoeveel tijd ben ik buiten de opleiding kwijt?
Naast de bijeenkomsten (6 uur per dag) is er gemiddeld één avond (3 uur) in de week nodig voor leeswerk en productievoorbereiding.

Bereikbaarheid?
Open Studio is zowel met eigen als het Openbaar vervoer makkelijk te bereiken.

Maak ik nog andere kosten?
Bij de start ontvang je van Open Studio een hard disk en een sd-kaartje. Deze krijg je in bruikleen gedurende je opleiding. Houd je aan het einde van de opleiding beide of 1 voorwerp, dan ontvang je van ons een factuur voor het restbedrag.

Meer weten?
Voor meer informatie ben je van harte welkom op een informatiebijeenkomst over deze opleiding.


Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via 020 5246060 of op elk ander moment via email naar koos@openstudio.nl

{[run.start]}
Cursus #: {[run.os_id]}

{[run.remarks]}
{[run.shortDates]}

  • Neem contact op indien geen data beschikbaar
    via 020 524 60 60 of info@openstudio.nl
Datum Tijd Locatie
29-01-2021 12:00 Amsterdam
10-02-2021 12:00 Amsterdam
26-02-2021 12:00 Amsterdam

Meer informatie over deze dagen.

1. Onderdelen van Vakopleiding RCM/Camjo deel 1

One Minute (basisvaardigheden)

Animatie & Sound Design

Fictie, spelregie & Production Design

Non-Fictie & Interviewtechniek

2. Onderdelen van Informatie & Orientatie

Informatie over studeren en aanmelden op de verschillende academies

Filmgeschiedenis en Filmanalyse

Introductie TV Studio

Presentatietechniek

Introductie Productie Design

Introduce Sound Design

Aanmelding & motivatiebrief

Filmfestivals: NFF en IFFR en eigen docu-dag

Begeleidingsgesprekken: keuze opleiding, keuze vakgebied, voortgang aanmelding en voorbereiding aanmeldingswerkstuk

3. Onderdelen van Specialisatie

Fictie ( regie, scenario & productie )

Fotografie ( camera, licht )

Scenario

Documentaire ( regie & productie )

Sound Design

Montage & Digitale afwerking

4. Onderdelen van Oriëntatiejaar: Aanmelding

Begeleiding aanmeldingswerkstuk

Voorbereiding intakegesprek & Plan B

Two Minute eindproject

Viewing en eindbespreking

5. Onderdelen van Vooropleiding Video & Digitale Media

Een serie extra trainings- en praktijkblokken:

Genrefilm

Commercials

De Geheime Bioscoop of de Zwijgende Film

Videoclip ( greenscreen & After Effects )

Een Individueel project

TV Studio